linkboks
Forside Rejser MC-tur gennem Vietnam Dykning

Besøgt august 2009

Quarteira

Sagres

Lagos

Lagoa Santo André

Evora

Lissabon

Costa da Caparica

Sao Pedro Moel

Porto

Madeira(2018)

Se kort


Estremoz
Evora ligger cirka 120 km øst for Lissabon. Den er på Unescos liste over bevaringsværdige byer, og den er da også flot. Hele den gamle bydel er omgivet af en ringmur, store dele af byen stammer tilbage fra 1500-tallet. Resterne af en romersk ruin kan dog dateres helt tilbage til år 200 og er dermed det ældste romerske mindesmærke i Portugal.

Det er flot at vandre rundt inden for muren og opleve de snævre gader, den flotte katedral og den flotte centrale plads, Praca do Giraldo. Under inkvisitionen var den skueplads for en del makabre henrettelser. I kirken Igreja do San Fransisco er der endnu en makaber oplevelse. Her har en munk dekoreret vægge og søjler i et kapel med menneskeknogler og kranier.

Fra gulv til loft i det vel cirka 60-70 kvadratmeter store rum, og som om det ikke var nok. Der hænger også huden og nogle af knoglerne af en mand og et barn. Uden humor har de ikke været dengang, eller måske har de ment det alvorligt. Der har engang været en inskription i rummet med følgende ordlyd (sådan nogenlunde korrekt citeret):Vi knogler i dette rum, vi venter på dig.

Estremoz
Godt 40 kilometer nordøst for Evora ligger byen Estremoz. Sammen med et par andre byer i området kendt som marmorbyerne. Endnu en smuk gammel by fra nogenlunde samme periode. På bakketoppen ligger det kongelige palads og Capela Rainha Santa Isabel. Opkaldt efter dronningen af samme navn, som viede sit liv til de fattige og blev gjort til helgen. Paladset har et flot tårn, hvoraf størstedelen er lavet af marmor, og der er en fantastisk udsigt fra toppen. Som det ses andre steder i Portugal med flotte gamle bygninger, så er også her paladset her lavet om til et hotel. Et af værelserne i tårnet er lavet til billard-rum.

Praca do Giraldo


Knogle på knogle på kranie


Udsigt fra Tårnet i Estremoz