linkboks
Forside Rejser MC-tur gennem Vietnam Dykning

Besøgt august 2009

Quarteira

Sagres

Lagos

Lagoa Santo André

Evora

Lissabon

Costa da Caparica

Sao Pedro Moel

Porto

Madeira(2018)

Se kort


Porto er både flottere og mere indbydende end Lissabon. Det er i hvert fald vores mening.
Når det så er sagt, så vil vi gerne udbringe en tak til buschaufførerne i Porto og omegn. Vi bor i en lille by lidt syd for Porto og kører med bussen ind til byen.
Aldrig før har vi kørt så stærkt i så stor bus i så snævre gader!!
Enkelte gange var der mindre en tyve centimeter på begge sider af bussen og ud til husmurene. Andre steder var vejen hullet og ujævn og fuld af kurver. Alligevel gik det rigtig stærkt, så vi måtte klamre os fast for ikke at vælte eller falde ud af sædet. En spændende og oplevelsesrig tur, som de portugisiske passagerer så ud til at være vant til.

Porto ligger ned til floden Douro og Unesco har erklæret den gamle bydel for bevaringsværdig, eller verdenskulturarv, som det hedder. Meget flotte huse og snævre gader, der ligger på skråningen væk fra floden, så man fra den anden side tydeligt kan se byen og dens huse, et flot syn. Speciel er også broen, Dom Luis 1. En jernbro i to etager, hvor bilerne passerer på den underste etage, mens togene kører i den øverste. Der er måske 30-40 meter mellem de to dæk.

På den anden side af floden ligger byen Vila Nova de Gaia, som er portvinens by. Det er her alle portvinshusene har deres lagre. Lige fra gammel tid, har de ligget her og været lagringssted for vinen, der blev transporteret ned ad floden i pramme. I dag er der ikke mindre end 16 huse, som man kan besøge for en rundvisning og smagsprøver. Samt en fortælling om portvinens historie. Vi besøgte Sandeman, som på trods af det engelske navn i dag er portugisisk ejet.

Et tip til de tørstige. Hos for eksempel Sandeman og Calém betaler du fire Euro for rundturen og smager to portvine.
Hos Grahams betaler du tre og smager tre!!
Portvinshusene

Portvinspram

Portvinstønder