linkboks
Forside Rejser MC-tur gennem Vietnam Dykning

Besøgt august 2009

Quarteira

Sagres

Lagos

Lagoa Santo André

Evora

Lissabon

Costa da Caparica

Sao Pedro Moel

Porto

Madeira(2018)

Se kort

Lagoa Santo André er en sø cirka midtvejs mellem det sydvestligste punkt og Lissabon. 20 km nord for havnebyen Sines, der uden blusel i store reklamer kalder sig selv for Europas Atlanterhavshavn. Søen ligger helt ud til havet og er den del af en naturpark. Den har både et rigt fugle- og fiskeliv. Det eneste, der skiller søen og havet, er en klitrække, som i løbet af foråret flere gange brydes igennem, så søen får både nyt vand og liv tilført fra havet.

En engelsk guidebog skriver, at området både her ved kysten og inde i landet ikke besøges af ret mange turister. Det er for så vidt rigtigt nok, hvis man sætter lighedstegn mellem udlændinge og turister. Det myldrer med Portugisere og for første gang på turen har vi oplevet næsten fyldte campingpladser.

Kysstrækket fra sydvestspidsen og op til her har både klippebugte a la Algarve og brede sandstrande a la Vesterhavet, og er et både smukt og indtagende sted, som mange turister ville elske. Desværre er her en vældig vind fra vest det meste af tiden. Det kan være køligt i skyggen og nødvendigt med trøje og lange bukser om aftenen.
Det opvejes dog til fulde af den smukke udsigt fra teltpladsen, hvor vi kan sidde med et glas rødvin og kigge ud på søen, mens solen, på vej ned til højre for os, farver himlen over havet rødorange.


Søen til venstre og havet bag mig og klitten


Skål