linkboks
Forside Rejser MC-tur gennem Vietnam Dykning

Besøgt august 2009

Quarteira

Sagres

Lagos

Lagoa Santo André

Evora

Lissabon

Costa da Caparica

Sao Pedro Moel

Porto

Madeira(2018)

Se kort


Hvis der er to ting, Madeira har rigeligt af, så er det flot, flot natur og tunneler.
90 procent af øen er klipper, så der skal bores rigtig mange tunneler, hvis man ikke skal køre op og ned af bjergene konstant. Og det har de så gjort.

Det betyder, du rimeligt hurtigt kan komme rundt på den lille ø og nyde den helt fantastiske natur. Ved kysten kan temperaturen i december godt være omkring de 20 grader, men når du så kommer op i bjergene, så falder den - alt efter højde - til mellem 3 og 8 grader.Så husk både sommer og efterårstøj, hvis du tager på besøg
Vejret skifter også rimeligt hurtigt og kan være forskelligt fra syd til nordkyst og i bjergene, så husk også regntøj eller paraply.

Det er en perfekt ø for folk, der godt kan lide at vandre. Der er rigtig mange gode vandreruter, nogle af dem lidt seje med mange stigninger, andre mere flade, fordi de løber langs med deres vandingskanaler - levadaerne.
Er man ikke så meget til vandring, så kan den storslåede natur og de fantastiske udsigter også nydes på bilture rundt på øen.
Hovedstaden Funchal er også en god by bare at surfe lidt rundt i, men vær opmærksom på, det går op og ned af bakke, hvis du bevæger dig bare lidt væk fra kysten.

Der kan bades rigtig mange steder på øen, bare ikke fra sandstrande. De har en enkelt med importeret sand, men ellers er det klippe- eller stenkyst. Til gengæld har de lavet rigtig mange svimmingpools, dels som rigtige pool og andre steder, hvor de har inddæmmet havet og lavet en slags naturpools. Som for eksempel den på billedet ovenover, hvor havvandet( og fisk) skvulper ind over kanten og hele tiden sørger for frisk vand.