linkboks
Forside Rejser MC-tur gennem Vietnam Dykning

Besøgt august 2009

Quarteira

Sagres

Lagos

Lagoa Santo André

Evora

Lissabon

Costa da Caparica

Sao Pedro Moel

Porto

Madeira(2018)

Se kort

Sagres med borgen til højre ud mod pynten
Forestil dig en ferieby ved Vestkysten en dag i november. Et søvnigt udtryk, kun ganske få butikker har åbent, resten venter på, turisterne vender tilbage. Det var nogenlunde det indtryk, vi fik af byen, da vi ankom. En by, som bød på en god oplevelse om portugisisk ro og kaninbjerget; en historie du kan læse mere om HER.

Sagres er en lille fiskerby, som lokker turister til, som skal se europas sydsvestligste punkt, der ligger kun 6 kilometer fra byen. Hele området minder på sin vis om den jyske hede. rå, forblæst, mange lave bevoksniner og kun ganske få træer. Til forskel fra Jylland, så ligger hele det her område på toppen af nogle meget høje, flade og dramatiske klipper. Det yderste punkt hedder Cabo de San Vincente. Her er der kun et fyrtårn og resterne af en gammel fæstning/kloster. Det blæser meget vildt derude på spidsen hvor næste stop er USA, hvis man fortsætter mod vest. For søfarende har punktet gennem masser af år været et vigtigt pejlepunkt.

Selve byen Sagres rummer ikke noget interessant. Der er et flot fort og er man til fiskeri, så kan man komme på Big Game fishing. Byens fiskere fanger efter sigende hajer ude i det store hav. Henrik Søfareren byggede sin navigationsskole i byen og det var også her, han døde, men jeg fandt ikke noget museum om ham eller hans skole.


Farvel Europa


Europas sydvestligste strand