linkboks
Forside Rejser MC-ture Dykning

Besøgt september 2009

Balikpapan

Banjarmarsin

Loksado

Tanjung Puting

Pontianak

Kuching

Bako National Park

Sibu

Lambir N.P.

Miri

Niah N.P.

Se kortMiri har "Grand Old Lady". Malaysias første olieboring. Det var selvfølgelig Shell, der stod bag og sammen med det statsejede Petronas har de lavet et museum om olieboring på stedet.

Museet og olieboring ligger på en høj bag byen, der strækker sig langs med havet og en flod der løber ud i havet. Der er en flot udsigt fra stedet, som er svær at gengive på billeder på grund af varmedis. Stedet er ikke mere end fire år gammelt, og det er meget illustrativt og flot lavet. Men med så meget andet i Sydøstasien, så vedligeholder de ikke tingene. Går noget i stykker, så bliver det ikke lavet. Og dermed forfalder tingene fuldstændig på længere sigt.

Byen har også Sydøstasiens største Taoist-tempel. Og her er undtagelsen fra reglen. Templerne får ikke lov at forfalde, de bliver vedligeholdte og er fantastisk flotte. Ellers har byen ikke så meget at byde på, men det lokale marked er dog altid et besøg værd. Her sælger de lokale stammer og bønder, blandt andet Dayak-folket, deres grøntsager.

Men pyt, så kan man jo altid slå et par timer ihjel ved at sidde på en cafe med enten en kop kaffe, en papayajuice eller en øl. Eller måske alle tre dele??