linkboks
Forside Rejser MC-ture Dykning

Besøgt september 2009

Balikpapan

Banjarmarsin

Loksado

Tanjung Puting

Pontianak

Kuching

Bako National Park

Sibu

Lambir N.P.

Miri

Niah N.P.

Se kort
700 meter at vandre lyder ikke af ret meget. Men i Bako National Park, der ligger ca. 40 km nordøst for Kuching er turen angiver til at vare en time. Vi gjorde det på 45 minutter og efter et kvarter kunne jeg have vundet mr. Wet T-shirt.

Parken er den ældste malayiske på Borneo og den mest besøgte. Dels fordi den ligger tæt på storbyen Kuching, men også fordi det er en park, der har et rigt dyreliv og en rig fauna. Den er 27 kvadratkilometer stor og der er gode afmærkede vandrestier. Men det kan godt være anstrengende. Det foregår i tæt regnskov og op og ned af bakke hele tiden, da en stor del af parken består af klipper. Men flot er det og det er al sveden værd at bruge et par dage i parken.

Mange vælger en endages-tur, vi tog to overnatninger på stedet og fik set noget mere. Blandt andet på en nat/aftentur. Masser af aber, også næseaberne, der kun findes på Borneo, vildsvin, fugle, slanger(vi så to), skorpioner, sommerfugle, firben, frøer og mange underlige insekter. Oven i det lydende.

Parken har også et par strande og for første gang på denne tur kom vi i vandet. Selvom vandet er over 30 grader, så var det en stor fornøjelse at hoppe i efter 45 minutters strabadserende vandren/klatren Vi hyrede også en båd, der sejlede os ud til en strand, der kun kan nås med båd. Den havde vi for os selv sammen med krabberne og nogle aber i de to timer, vi var der.
1 time og et kvarters svedig vandren
Dette er en sti Medium poison Goddag