linkboks
Forside Rejser MC-ture Dykning

Besøgt september 2009

Balikpapan

Banjarmarsin

Loksado

Tanjung Puting

Pontianak

Kuching

Bako National Park

Sibu

Lambir N.P.

Miri

Niah N.P.

Se kort
Lambir National Park ligger 30 km syd for Miri. Byen ligger lidt syd for den lille oliestat Brunei. Vi har gjort den til vores base dels for besøg i et par nationalparker og dels for en dykkertur og en rundtur i selve byen.

Lambir er ikke ret stor og udover regnskovens lyde, insekter og dyr, så er den mest kendt for sine vandfald. Der er ikke mindre end otte styk, man kan besøge. Vi nøjedes dog med fire af dem, de to meget små. Parken bruges blandt andet til weekendudflugter. Ved det største af vandfaldene er der en pæn stor sø, man kan bade i. Man kan såmænd også godt bade i de mindre vandfald. Vandet er rent, klart og kølende.

Regnskoven her er væsentligt nemmere at vandre i end Bako National Park, der ligger ved Kuching. Alligevel skal der ikke meget til, før sveden pibler frem og T-shirten ligner noget, der har været ude i et kraftigt regnskyl. I de tre en halv time, vi var der, mødte vi kun to franske par og tre indere, og mens vi var ude at bade, havde vi søen og vandfaldet helt for os selv. Det er lidt fantastisk at ligge i en sø midt i junglen og høre og se vandfaldet plaske bag en. Lige så dejligt er det at sidde i vandkanten på en stump træstamme og mærke de små fisk pible rundt mellem tæerne.

Absolut anbefalelsesværdigt til en dagstur.