linkboks
Forside Rejser MC-ture Dykning

Besøgt januar 2010

Savannakhet

Thakek

Konglor Cave

Vientiane

Luang Prabang

Vang Vieng

Se kort

Der er meget at bemærke, når man kører fra Vietnam til Laos. For det første er det nu ikke noget problem at være 36 mennesker i en bus, hvor der er sæder til 27. De sidste sidder på små plasticstole i midtergangen eller på gulvet. For det andet så er det dyrere at være dansker end for eksempel brasilianer. Vores Visa kostede 40 dollars stykket, mens tre brasilianere slap med 35 dollars stykket. Grænsevagten kunne ikke forklare hvorfor, men viste blot et fotokopieret ark, hvor der var forskellige priser fra land til land.

Endelig kunne vi efter kort tids kørsel konstatere, de har højrekørsel i Laos. Der er meget, meget lidt trafik på vejene uden for de store hovedveje. Grise, køer, geder, ja, men næsten ingen biler og kun få knallerter. Så chaufføren kørte lige så meget i venstre side som i højre side. Kun ved at kigge efter vejskiltene blev vi sikre på, der er højrekørsel.

Det tog fem timer at krydse det sydlige Laos, Savannakhet ligger ved Mekong-floden og på den modsatte bred hedder landet Thailand. Fra Vietnam, er det den nemmeste og enkleste vej ind til Laos, hvis man ikke har Visa i forvejen og skal have det ved grænsen. Byen har et par flotte templer, en køn gåtur langs Mekong og så et museum for dinosaurer. Flere steder i Laos er der gjort interessante fund, og en del er samlet i det lille museum her. Vi blev straks mødt af nogle folk, der havde været med på de store udgravninger, der foregik fra 1990 til 2000, og de viste stolt frem. Ikke bare det i montrene, men også ude fra baglokalerne, hvor de selv sidder og arbejder.

"I et museum må man normalt ikke røre", sagde vores flinke ven, "men her må I godt". og så pillede vi ved millioner år gamle forstenede dinosaurknogler. Enhver, der har set Jurassic Parc, ved, det er store dyr, men når man pludselig står ved siden af ribbenene eller lårbenet, så er de altså enorme.

Der sker ikke meget i byen, men stemningen her er god og man kan nemt bruge 1-2 dage på at slappe af og tøffe rundt i en tuc-tuc(motorcykel-taxi).