linkboks
Forside Rejser MC-ture Dykning

Besøgt januar 2010

Savannakhet

Thakek

Konglor Cave

Vientiane

Luang Prabang

Vang Vieng

Se kort

Har du kun tid til at besøge et enkelt sted i Laos, så bør det være Konglor Cave. Det er ganske enkelt imponerende.

Hulen ligger cirka 280 km. sydøst for Vientiane, i bjergene ind mod Vietnam. Hulen har været der i millioner af år, men det var først i 1995, den blev udforsket. Den er syv kilometer lang og gravet ud af vandet i den flod, der stadig løber gennem den lange imponerende hule.

Lige ved indgangen er der et lille strømfald og derfor går man et lille stykke ind i hulen før man stiger ombord i den båd, der på cirka en halv time kan sejle ind til udgangen i den modsatte ende. Flere gange undervejs må man i tørtiden ud og skubbe/løfte båden hen over lavvandede passager. Nogen steder er hulen 20-30 meter bred og 5-10 meter høj, men så pludselig efter et sving bliver den til en kæmpe portal med klipper, der med årene er formet, så de ligner søjler. Hulen er nogen steder 100 meter bred og nogen steder lige så høj. I et sving er en skråning, hvor man kan se drypsten og kigge ned mod floden, der løber et stykke under en. Hulen er ualmindelig flot.

Vi boede i byen Ban Khoun Kam 40 kilometer fra hulen. Det er den nærmeste større by, hvor der er et par guesthouses, flere af dem meget enkle. Både guesthouset og byens turistkontor laver ture til hulen for en rimelig penge. Der er også guesthouses tættere på hulen, og her skal man så skifte bus i Ban Khoun Kam, og den kører kun få gange om dagen. Vi valgte byen for også at være tæt på busserne, der kører direkte til hovedstaden på cirka 6 timer.