linkboks
Forside Rejser MC-ture Dykning

Besøgt januar 2010

Savannakhet

Thakek

Konglor Cave

Vientiane

Luang Prabang

Vang Vieng

Se kort

Det tog ni en halv time at køre de 380 km mod nord fra Vientiane til den tidligere kongeby Luang Prabang. De første tre timer foregik på næsten flad vej, men så gik det op og ned ad bakke resten af tiden. Bortset fra synet af de Laoter, der ikke kunne klare mosten og kastede op i små plastikposer, så var det en flot tur.

Centrum og den gamle del af byen ligger på en halvø mellem to floder, og det er en flot tur at gå langs med floderne rundt om byen. Næsten på spidsen af halvøen ligger byens mest betydningsfulde tempel Wat Xieng Thong fra 1560. Et rigtig flot tempel, som har været kongeligt tempel og i forbindelse med templet er der da også en flot bygning, hvor urnerne fra kongefamilien er opbevaret sammen med den vogn, der er blevet brugt ved begravelserne. Laos var kongedømme indtil 1975, hvor kommunisterne vandt og kongen og hans familie forsvandt. Ingen har hørt noget til dem siden.

Kongepaladset, der også ligger på halvøen, er lavet til museum, så man kan se, hvordan de royale boede. Næsten lige over for paladset går en trappe op ad en 100 meter høj klippe. På toppen ligger templet Phu Si, som ikke er så interessant, det er derimod udsigten fra toppen. Den er fantastisk. På toppen er der også ruinerne af et tempel fra 1395. Efter sigende bygget på et fodaftryk sat at Buddha.

Ca 3o km syd for byen liger vandfaldet Tat Kuang Si. Et stort og mange mindre fald med turkisblå pools, som man kan bade i. Et af de flotteste vandfald, vi har set. Ca. 25 km mod nord ligger hulerne Pak Ou. De er som så mange andre huler i Laos fyldt med Buddha-statuer. Både hulerne og vandfaldet kan nås med Tuc-Tuc fra byen. Der kan være seks i en Tuc-Tuc, så find nogen at dele den med. Hulerne kan også nås med båd ad floden. Der er plads til fem i en båd, så igen find nogen at dele med, så bliver turen billigere.