linkboks
Forside Rejser MC-ture Dykning

Vietnam

Korsika

Madeira

Saurland

Thailand

Thailand er et stort land med rigtig mange kønne steder. Limstensklipperne finde rigtig mange steder i landet, og det er altid smukt at køre rundt ved dem.
Men vil du have de rigtig kønne udsigter og de snoede veje, så skal du begive dig op nord for vej 12, der går fra grænsebyen Mae Sot ved grænsen til Myanmar og så helt over til grænsen til Laos ved byen Mukdahan.
Nogen kalder denne vej for Thailands svar på Rute 66, den går da også gennem flere nationalparker.

Men først lige lidt om vejene i landet. De har fra et-cifrede til fire-cifrede veje, og det er på de sidste, du efter min mening får de bedste oplevelser. Ikke ret meget trafik,tæt på naturen og oftest af god kvalitet.
Jo lavere antal cifre jo større og mere trafikerede er vejene. På rigtig mange af deres veje er der en slags "knallert"-spor, og her er det faktisk også meningen, motorcykler skal køre. De fleste på større motorcykler gør det dog ikke.
I lyskurvene er der ofte en speciel plads forrest afmærket netop til knallerter og motorcykler, så det er helt naturligt at køre forbi eller mellem bilerne for at komme helt op foran. Er der ikke en afmærket plads, så holder man bare foran den forreste bil.
Og så er det i øvrigt tilladt at svinge til venstre selvom der er rødt lys.

Det er sådan, jeg oplever, der køres i Thailand. Hvad de officielle regler siger, er garanteret noget andet. Vær i øvrigt forberedt på, at folk drejer og skifter bane uden at se sig for og også ofte uden at give tegn med blinklys eller vifte med en arm. Det er som om, der er en regel om, at det er den, der kommer bagfra, der har ansvaret for at passe på og ikke køre ind i den, der kører foran

Der er rigtig mange spændende veje at køre på i det nordlige Thailand. De firecifrede fra nord for byen Nan langs grænsen til Laos og faktisk hen til byen Chiang Khan. Turen langs Mekongfloden fra Chiang Khan til Nong Khai er også ganske køn omend mere flad.
Den lille firecifrede vej 1149 langs grænsen til Myanmar fra grænsebyen Mae Sai.
Er du i Mae Sai, så er der to ting, der bør se. Dels Choppers Burger Bar( Google Maps), hvor ejeren har sine choppers udstillet i baren og dels den hule, hvor en flok fodbolddrenge i 2018 var indespærret i en oversvømmet hule, Tham Luang-grotten. Den ligger lige uden for byen.

De to mest berømte ruter er "Mae Hong Son Loop" og "The Death Highway"
Førstnævnte er en rundstrækning på lidt over 600 km. med mulighed for at køre over Thailands højeste bjerg, Doi Inthanon. Masser af kurver og masser af flotte udsigter. De fleste kører ruten med udgangspunkt i den store turistby Chiang Mai. Her er der flere steder, hvor man kan leje motorcykel.
Death Highway er ikke så farlig, som den lyder. Navnet har den fordi lokale var sure over, vejen skulle bygges, så de slog vejarbejderne ihjel.
Den går fra grænsebyen Mae Sot til byen Umphang, vej 1090 og har 1219 sving. En flot, flot vej at køre på. Når du er i Umphang, så bør du tage ud og se det imponerende vandfald Thi Lor Su.I regntiden over 400 meter bredt og 200 meter højt.

Og det allervigtigste til sidst. Husk at få lavet internationalt kørekort. Jeg brugte det godt nok ikke på min 5.600 km lange tur i det nordlige og nordøstlige Thailand, men i turistområderne sydpå, er det en yndet beskæftigelse for politiet at stoppe turister og give dem bøder, fodi de ikke har det internationale kørekort.