linkboks
Forside Rejser MC-tur gennem Vietnam Dykning

Hanoi(Ny tekst)

Tam Coc

Vinh

QL15

Phong Nha

Hue

Danang

Quang Ngai

Kon Tum

Buon Ma Thout

Mere Buon Ma Thout

Nha Trang

Dalat

DT 725

Cat Tien

HCM

Når nogen siger Vietnamkrigen, så har jeg umiddelbart to billeder i hovedet.
Den lille grædende pige, der løber nøgen væk fra napalm-bomberne, stærkt forbrændt og så massakren i My Lai. Jeg kan ikke huske hvor på turen, det var, jeg fandt ud af, at stedet ligger 140 km syd for Danang, men jeg besluttede, jeg ville køre forbi.

16. marts 1968 tog 100 amerikanerne på jagt efter Vietcong i landsbyen My Lai. Med var også en fotograf, og hans billeder er i dag udstillet i det lille museum ved mindesmærket.
Mellem 350 og 500 civile, børn, kvinder og gamle blev dræbt, flere af kvinderne blev voldtaget inden. Bagefter blev landsbyen brændt af. Det var en helikopterpilot, der indberette hændelsen, som hæren først prøvede at dysse ned, men historien var ude, og det endte med en retssag. Mange var anklaget, men en enkelt officer blev gjort til syndebuk og fik livsvarigt fængsel. I realiteten fik han husarrest i 3 et halvt år.

Og så blev det dagen, hvor Google maps igen snød mig. Denne gang dog ikke så slemt, men ind ad små betonstier lang lille vandløb, gennem beboelseskvarterer og så ud på landevejen igen. Jeg forstår ikke helt, hvorfor den gør det. Men det giver da nogle sjove oplevelser.