linkboks
Forside Rejser MC-tur gennem Vietnam Dykning

Hanoi(Ny tekst)

Tam Coc

Vinh

QL15

Phong Nha

Hue

Danang

Quang Ngai

Kon Tum

Buon Ma Thout

Mere Buon Ma Thout

Nha Trang

Dalat

DT 725

Cat Tien

HCM

Phong Nha er et mekka for huleelskere. Du kan gå ind, du kan svømme, du kan sejle eller klatre op til huler. Du kan vælge halvdages-tur, en hel dag eller op til flere dage. Den dyreste tur koster 3.000 dollars.  

Området er på Unesco´s World Heritage-liste, og det kan man godt forstå. Ikke blot ligger verdens største hule her i området, klipperne hører også til blandt Asiens ældste, sådan cirka 400 millioner år gamle. Verdens største hule blev først opdaget ved et tilfælde i 90´ erne af en lokal og først udforsket i 2009. Det er den, der er så dyr at besøge, blandt andet fordi den er svært tilgængelig.

Der er huler for ethvet niveau. Nogen sejler man blot ind i og vandrer lidt rundt i uden nogen anstrengelser overhovedet, andre kræver sko, der tåler at blive våde og andre igen, at man godt gider rapelle eller klatre og så videre. Allle kan være med, og alle hoteller og homestays kan hjælpe med at få arrangeret ture. Og de "nemme" huler er lige så flotte som de, langt ude i junglen.

Selve området er smukt. Lej en cykel eller en scooter og kør lidt rundt i den store nationalpark. Området er absolut værd at besøge. Husk lange bukser og lange strømper samt også vandtætte poser til telefon,og kamera, hvis du vil ud på en af de længere vandreture, Førstnævnte for at undgå igler, dem var der flere, der havde uden på sokker og bukser på den tur, jeg var med på. Den blev i øvrigt betegnet som "moderat". Og bemærk, at inddelingen formentlig tager udgangspunkt i unge stærke mennesker, ikke gamle som mig. Jeg var træt og øm i læggene efter 9 km vandring/klatring og 600m svømning i en hule