linkboks
Forside Rejser MC-tur gennem Vietnam Dykning

Hanoi(Ny tekst)

Tam Coc

Vinh

QL15

Phong Nha

Hue

Danang

Quang Ngai

Kon Tum

Buon Ma Thout

Mere Buon Ma Thout

Nha Trang

Dalat

DT 725

Cat Tien

HCM

Jeg fik helt ondt i kæberne af at smile så længe, da jeg besøgte Dray Sap vandfaldet 30 km sydvest for Buon Ma Thout. Faktisk var jeg tæt på at tro, jeg var en større attraktion end vandfaldet

Det er et utroligt flot vandfald, og meget besøgt, ikke af turister, men af lokale. Jeg kom på en søndag, midt i det kinesiske nytår, så der var fyldt med lokale, der holdt picnic ved vandfaldet. Der blev kigget langt efter mig, jeg tror jeg var den eneste europæer. Og så tog tre unge gutter mod til sig og spurgte med fagter og telefon i hånden, om de måtte blive fotograferet sammen med mig.
Jeg sagde ja, og de næste cirka ti minutter holdt jeg ikke op med at smile, mens der hele tiden satte sig nye mennesker ved siden af mig for at blive fotograferet sammen med mig. Da der var et lille hul i rækken, rejste jeg mig, smilede og gik min vej.

Ved selve vandfaldet var der fyldt med lokale, som havde medbragt mad og drikkevarer, og så blev der hodt familietræf ved vandet.

Der er endnu et vandfald i området, ikke helt så flot, men et besøg værd. Når man har betalt entre - for en gangs skyld samme pris for lokale og turister, turister plejer at betale dobbelt eller mere -, så skal man køre mod venstre for at komme til Dray Sap. Fortsætter man ligeud i stedet, så kommer man efter nogle kilometer til vandfaldet Gia Long. Her er der ikke så meget trængsel.

Området er kaffe-område. Derfor er der også et utal af små cafeer i byen, hvor du kan få en kop kaffe. Og derfor har byen selvfølgelig også et kaffemuseum - World Coffee Museum.
Ikke så stort men ganske flot bygget og med lidt historie om kaffe, fremstilling og et væld af kaffekværne, kander og meget mere, meget i øvrigt fra Tyskland. Det bør man også lige besøge.

I følge travelfish.org, så ligger der en lille landsby sydvest for byen, hvor de stadig laver rispapir i hånden. Bare ikke om søndagen, hvor jeg var i byen, så jeg fik ikke besøgt stedet.
Kør mod Dray Sap vandfald og cirka 5 km fra bycentrum, går vejen - Phan Huy Chú - skråt af mod højre. Følg den og så er du ikke i tvivl om, hvornår landsbyen er der, for der hænger rispapir til tørre overalt i følge travelfish.