linkboks
Forside Rejser MC-tur gennem Vietnam Dykning

Hanoi(Ny tekst)

Tam Coc

Vinh

QL15

Phong Nha

Hue

Danang

Quang Ngai

Kon Tum

Buon Ma Thout

Mere Buon Ma Thout

Nha Trang

Dalat

DT 725

Cat Tien

HCM

Så fik Corona-virus alligevel indflydelse på min rejse. I forbindelse med Cat Tien Nationalpark ligger der et rehabiliteringscenter for gibbon-aber. Det er lukket på grund af virussen. Det er stedets læge, der anbefalede det.  

Nationalparken er på 720 kvadratkilometer, rummer over 100 forskellige dyr, blandt andet elefanter og leoparder, som man dog kun yderst sjældent ser. Til gengæld er der god chance for at se gibbon-aber og krokodiller.
Aberne kan ses på øen Dao Tien, som man sejler til fra Nationalparkens hovedkvarter.( hvis der altså ikke er lukket) Det er aber, som er befriet fra fangenskab, og så er på øen indtil de kan sættes ud i naturen igen. Dem kan man se i delvis fri natur på øen.
Centeret passer også på den sjældne loris-abe, som kun findes i Vietnam og Cambodia. De kommer nok aldrig ud i naturen igen, idet de fanges og på det sorte marked sælges som kæledyr.

Ved selve Nationalparkens hovedkvarter har de også et lille rehabiliteringscenter med nogle få gibbon-aber og et par malaj-bjørne, som ligeledes er befriet fra fangenskab. Mens jeg var på rundtur med en guide fra centeret, som kom en hel flok gibbonner svingende i træerne over os. En af dem var en hun, som har været i centret, og som for ti dages siden havde født en unge, som vi rent faktisk kunne se hænge på maven af hende.
De var umulige at tage billeder af, så det blev i stedet af dem i burene.

Parkens anden store attraktion er krokodiller. 15 km fra hovedkvarteret ligger en sø med masser af krododiller. Du kan vandre hele vejen gennem junglen eller du kan leje og cykle de første ti km, eller køre i bil de første ti km og så gå de sidste 5 km gennem junglen. Vælger du cyklen, så vær forberedt på temmelig dårlig vej en del af tiden. Januar 20 er de dog i gang med at lægge betonvej. Der er næsten garanti for at se krokodiller, ca 2,5 m lange
Centeret arrangerer en lang række forskellige ture og du kan også selv vandre rundt alt det, du lyster. Hvis du vil på nat/morgentur og se gibbon-aber, så er du nødt til at tage mindst en enkelt overnatning på centeret.

Nationalparken ligger på den ene side af en flod, og ovre på den anden side ligger alle hotellerne og restauranterne( der er dog også en restaurant ved centeret). Og så tager du en lille færge over floden. Bor du i et af hotellerne ned til floden, så kan du om morgenen høre gibbon-aberne "synge" ovre på den anden side af floden.